Acasă Comunicate de presă DOSARUL ȚUȚU// După ce săptămâna trecută a negat declarațiile lui Dodon, astăzi...

DOSARUL ȚUȚU// După ce săptămâna trecută a negat declarațiile lui Dodon, astăzi PA anunță că dosarul a fost totuși transmis în judecată

0

După ce vineri au negat spusele lui Dodon, precum că dosarul pe numele lui Constantin Țuțu a fost expediat în judecată, astăzi, Procuratura Anticorupție se pare că și-a ”reparat” greșeala. Într-un camunicat de presă, Procuratura Generală anunță că PA a finalizat și expediat astăzi în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat pentru două capete de acuzare. Este vorba despre ”trafic de influență” și ”escrocherie în proporții deosebit de mari”.

Potrivit probatoriului, ex-deputatul ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.

Cât despre cel de-al treilea capăt de acuzare imputat acestuia – ”îmbogățire ilicită”, urmărirea penală continuă, dosarul fiind disjuns într-o procedură separată, procurorii fiind în așteptarea concluziilor ARBI pentru a se decide în consecință.

Amintim că, în luna martie 2020, fostul deputat s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița după ce fusese anterior arestat în contumacie.

În prezent, acesta este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.

Amintim că, vineri, într-un live pe pagina sa de facebook, Igor Dodon a anunțat că dosarul fostului deputat democrat, Constantin Țuțu, a fost expediat în instanță. Contactat de portalul SafeNews.md, Serghei Gavajuc, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție ne-au infirmat declarațiile președintelui, precizând că acuzatorii se află la etapa de examinare a cererilor depuse de apărarea lui Țuțu.

MAI MULTE DETALII: JUSTIȚIE sau POLITICĂ? Versiuni diferite în dosarul Țuțu: Dodon dă asigurări că instanța de judecată va lua o decizie cât mai curând, iar PA susține că dosarul încă nu a fost transmis în judecată

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.