Acasă Justiţie Schemă de corupție, deconspirată de CNA: Un avocat, reținut pentru 72 de...

Schemă de corupție, deconspirată de CNA: Un avocat, reținut pentru 72 de ore

0

În prezent, ofițerii CNA efectuează 19 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere activă și trafic de influență. Acțiunile se desfășoară la domiciliile, oficiile și în mijloacele de transport ale persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor.

Potrivit CNA, persoanele vizate, prevalându-se de presupusa influență și făcând uz de cunoștințele sale care activează în cadrul instanțelor de judecată de diferit nivel ierarhic, ar fi acceptat și primit bani în proporții deosebit de mari de la persoane cointeresate, destinați influențării judecătorilor Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, pentru pronunțarea unor hotărâri sau decizii favorabile părților cointeresate.

În prezent, un avocat a fost reținut pentru 72 de ore, iar în privința celorlalte persoane, acțiunile de urmărire penală continuă. 

Oamenii legii amintesc că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.