Acasă Anticipate 2021 LIVE // Curtea de Apel urmează să se pronunțe privind numărul secțiilor...

LIVE // Curtea de Apel urmează să se pronunțe privind numărul secțiilor de vot în diasporă

0

Magistrații Curții de Apel Chișinău (CA) examinează joi, 10 iunie, contestația depusă de reprezentanții mai multor partide în legătură cu decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la numărul secțiilor de votare în străinătate. Între timp, mai mulți oameni alături reprezentanți ai partidelor politice protestează în fața instanței.

Decizia CEC de a deschide un număr insuficient de secții pentru alegătorii din diasporă a fost contestată în instanța de judecată de către mai multe partide politice, care au anunțat și un protest în fața Curții.

Amintim că CEC a decis inițial deschiderea a 139 de secții de vot în străinătate, ca și la scrutinul prezidențial de anul trecut, iar ulterior a supliment numărul cu doar 7 secții.

CEC a decis și deschiderea a 44 de secții de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului, cu 2 mai multe decât anul trecut, inclusiv 2 la Tighina, oraș situat pe malul drept, dar controlat de regimul separatist, și una la Corjova, localitate din apropiere de Dubăsari, controlată de facto de Tiraspol. Și această decizie a fost atacată în judecată.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.