Acasă Politic Sandu, despre amendarea deputaților care au purtat panglica Sf. Gheorghe

Sandu, despre amendarea deputaților care au purtat panglica Sf. Gheorghe

1

Șefa statului, Maia Sandu, consideră „că este ridicol faptul că deputații care au purtat panglica Sf. Gheorghe, interzisă în Moldova, nu pot fi sancționați contravențional fără să se meargă în Parlament.

„Atunci când vorbim despre imunitatea parlamentară sunt elemente care chiar duc la ridicol. Una e libertatea de exprimare și alta să nu poată să fie amendați”, a spus aceasta.

„Asta este procedura, procurorii, poliția, MAI trebuie să își facă treaba, toți cei care au încălcat trebuie sancționați conform legii, în mod civilizat”, a spus aceasta.

Zece deputați care au purtat panglica Sf. Gheorghe la manifestațiile din Chișinău vor fi documentați, a anunțat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. „Vor fi documentați și deputații din Găgăuzia. Aceste persoane, la fel sunt pasibile pentru răspundere contravențională”, a declarat acesta.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PSRM Vlad Batrîncea, deputatul BCS Oleg Reidman, dar și deputata PSRM Zinaida Greceanîi au venit la Marșul „Victoriei” cu panglica Sf. Gheorghe în piept, care este interzisă prin lege în Republica Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui amendată și mass-media ce a folosit imagini și sintagma-clișe ,,panglica Sf. Gheorghe,,, ceea ce după opinia mea contravine legislatiei. Asta ar fi o propagare SUBTILĂ a acestui simbol…. De fapt asemenea clișee stataliste și moldoveniste abundă presa – țara noastra, spațiul pruto-nistrean, Universitatea de stat a Moldovei, Mitropolia Moldovei etc etc UTM, ASM, etc etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.