Acasă Politic Radu Marian, despre Gazprom: O nouă dovadă de atitudine neprietenească faţă de...

Radu Marian, despre Gazprom: O nouă dovadă de atitudine neprietenească faţă de moldoveni

0

„În protocolul discuţiilor cu Gazprom scrie foarte clar că Republica Moldova îşi asumă organizarea unui audit independent. Sunt ciudate nemulţumirile concernului rus şi este o dovadă de încă o atitudine neprietenească faţă de cetăţenii Republicii Moldova”. Declarația aparține deputatului PAS Radu Marian.

„Aceste ameninţări au început să vină abia după ce s-a schimbat guvernarea. Acea prevedere de plată în avans a existat întotdeauna, dar nu s-a pus în aplicare. Republica Moldova şi-a onorat întotdeauna obligaţiile financiare şi se permiteau devieri de plată. Acum nu se mai întâmplă”.

Potrivit acestuia, o companie care se consideră internaţională şi este listată la bursele de valori nu ar trebui să aibă atitudine diferenţiată faţă de un client din motiv că s-a schimbat guvernarea, care nu este orientată spre Est.

„Eu sunt convins că la Gazprom există jurişti care înţeleg foarte bine ce scrie în acel protocol. Există, două audituri care urmează să aibă loc. Este auditul Curţii de Conturi, un audit al investiţiilor şi cheltuielilor Moldovagaz din ultimii ani. Este un audit independent al Republicii Moldova, care nu are legătură cu acel protocol. Acest audit al datoriilor a fost agreat în acel protocol şi va fi făcut de o companie internaţională, ca să se asigure imparţialitatea. Nu cred că ar trebui să existe frică la Gazprom, pentru că este în interesul tuturor”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.