Acasă Politic Sandu, despre acuzațiile asociațiilor din România: Fac campanie electorală

Sandu, despre acuzațiile asociațiilor din România: Fac campanie electorală

0

Contează opinia oamenilor care vor ca în Republica Moldova să se facă justiție, nu a celor care au criticat anterior DNA-ul și pe Laura Codruța Covesi. Este replica Maiei Sandu, care a calificat critica celor trei asociații ale magistraților din România care o acuză „de grave atentate la independența justiției” pentru că a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, drept campanie electorală, transmite SafeNews.md cu referire la Jurnal.md.

„Nu știu dacă CSM-ul din România le-a permis să facă campanie electorală acestor asociații în Republica Moldova. Această decizie a mea de revocare din funcție a lui Clima s-a întâmplat cu o lună în urmă. Faptul că această reacție vine acum, în preajma alegerilor, e clar că este campanie electorală. Până la urmă pentru noi contează opinia oamenilor care vor să se facă justiție, nu a celor care au criticat DNA-ul și care au criticat-o pe Codruța Covesi. Vreau să spun că noi pornind de la lucrurile pe care le-am anunțat și altele pe care încă nu le-am anunțat, chiar o să facem o reformă în justiție serioasă. Sperăm să avem în Parlament sprijin pentru asta și atunci cred că o să aibă mai multe motive de a scrie”, a declarat președintele în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la JurnalTV.

Reacția vine după ce trei asociații cu magistrați pro-PSD și anti – DNA din România: Asociația Magistraților din România (AMR), Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) și Asociația Procurorilor din România (APR) au emis ieri o declarație în care au anunțat că sunt solidare cu Asociația Judecătorilor din RM și condamnă public „gravele atentate la independența justiției și a statului de drept” ce ar fi rezultat din acțiunile președintelui în urma anulării decretului de numire a lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel.

Maia Sandu a semnat decretul de revocare a lui Vladislav Clima pe 28 mai, cu mai bine de o lună în urmă, iar reacția celor trei asociații de magistrați a venit abia pe 30 iunie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.