Acasă Extern Rusia susține că oprește focul asupra uzinei Azovstal, iar Ucraina neagă

Rusia susține că oprește focul asupra uzinei Azovstal, iar Ucraina neagă

0

Ucraina nu a ajuns la un acord cu Rusia privind deschiderea unui coridor umanitare pentru evacuarea civililor din Mariupol, a declarat vicepremierul de la Kiev, Irina Veresciuk.

Declarația ei vine după ce Rusia a anunțat o încetare a focului pentru a permite civilior care se adăpostesc în combinatul Azovstal să părăsească locul.

„E important să se înțeleagă că un coridor umanitar este deschis cu acordul ambelor părți. Un coridor anunțat doar de o parte nu prezintă siguranță și, prin urmare, nu este un coridor umanitar”, a declarat Irina Veresciuk, potrivit The Guardian.

Reamintim că de câteva săptămâni, 2.000 de militari și 1.000 de civili din Mariupol se ascund de bombardamentele rusești în combinatul siderurgic Azovstal.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.