Acasă Extern Rusia acuză SUA că alimentează tensiunile în Arctica

Rusia acuză SUA că alimentează tensiunile în Arctica

0

Rusia a acuzat miercuri Washingtonul că alimentează tensiunile în Arctica și a respins afirmațiile armatei americane conform cărora intensificarea cooperării dintre Rusia și China în zonă ar putea avea un impact asupra stabilității regionale, relatează Reuters.

Într-un raport de la începutul acestei luni, Pentagonul a declarat că Rusia și China colaborează din ce în ce mai mult în Arctica, menționând că Rusia a redeschis acolo sute de complexe militare din epoca sovietică, în timp ce China urmărește resurse minerale și noi rute de transport maritim, scrie agerpres.ro.

„Documentul vizează în mod clar escaladarea tensiunilor militare și politice din regiune”, a declarat presei, la Moscova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

„Strategia actualizată a Pentagonului, care a fost adoptată la scurt timp după summitul NATO de la Washington, indică faptul că abordările SUA în Arctica sunt dominate de scenarii puternice pentru a-și asigura interesele”, a adăugat ea.

Kremlinul a declarat marți că o parte din conținutul raportului Pentagonului are un caracter conflictual.

Potrivit lui Zaharova, cooperarea dintre Rusia și China nu a fost îndreptată împotriva niciunei țări terțe, și a prezentat raportul ca parte a unei politici americane de „amestec nerușinat” în afacerile statelor arctice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.