Acasă Extern Rusia a comentat decizia Ucrainei privind numerele auto transnistrene

Rusia a comentat decizia Ucrainei privind numerele auto transnistrene

0

Ministerul de Externe din Federația Rusă a venit cu o reacție după ce Ucraina a interzis din 1 septembrie traversarea frontierei de stat ucrainene pentru vehiculele cu numere transnistrene. Într-o declarație, Ministerul rus de Externe condamnă această interdicție și solicită Kievului să își respecte obligațiile internaționale în domeniul drepturilor și libertăților omului și Uniunii Europene.

Potrivit Ministerului rus, numărul real al vehiculelor cu numere transnistrene este de multe ori mai mic decât nevoile a 120 de mii de proprietari de mașini de pe malul stâng al Nistrului, scrie ria.ru.

„Facem apel la Kiev să respecte cu strictețe obligațiile sale internaționale în domeniul drepturilor și libertăților omului și structurilor internaționale, în primul rând ale Uniunii Europene, să ofere o evaluare adecvată a comportamentului angajaților ucraineni”, a declarat reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe rus, Maria Zaharova.

Potrivit ei, este necesar să se țină cont de faptul că măsurile de blocare de la Kiev împotriva Transnistriei vor avea „cel mai negativ impact asupra procesului de soluționare a conflictului transnistrean, anulând„ toate eforturile de restabilire a dinamicii sale pozitive”. 

„Cu această decizie, Ucraina se discreditează complet ca garant și mediator în activitatea Conferinței permanente pe probleme politice în cadrul procesului de negociere a soluționării transnistrene (format „5 + 2”)”, a adăugat Zaharova.

„Se pare că lupta împotriva propriei populații și a cetățenilor ucraineni care trăiesc în teritoriile din apropiere devine o „normă” a politicii actualului lider al Ucrainei, adesea contrară propriilor interese, îndeplinind instrucțiunile curatorilor străini. Autoritățile ucrainene s-au apucat să sugrume deja și locuitorii Transnistriei”, a conchis Zaharova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.