Acasă Extern România solicită asistență internațională pentru medicamente și echipe medicale

România solicită asistență internațională pentru medicamente și echipe medicale

110
0
ads

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat o hotărâre privind solicitarea de asistenţă internaţională constând în medicamente, echipamente, echipaje şi echipe medicale necesare în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID-19.

CNSU arată că este o nevoie acută de asigurare a medicaţiei şi echipamentelor necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme critice şi severe de COVID-19, că nu poate fi asigurat într-un număr suficient personalul medical de specialitate și că a crescut exponențial numărul de persoane infectate, transmite SafeNews.md cu referire la tvr.ro.

Hotărârea nr. 93 din 23.10.2021 privind aprobarea solicitării de asistenţă internaţională pentru asigurarea medicamentelor şi echipamentelor de strictă necesitate în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID -19, precum şi a echipelor medicale specializate prin intermediul Mecanismului European de Protecţie Civilă şi al Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Având în vedere nevoia acută de asigurare a medicaţiei şi echipamentelor necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme critice şi severe de COVID-19, precum şi cu imposibilitatea asigurării, într-un număr suficient, a personalului medical de specialitate pentru acordarea asistenţei medicale acestor pacienţi, luând în considerare creşterea exponenţială a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 care a determinat supraaglomerarea unităţilor sanitare şi în special a unităţilor de primiri urgenţe şi secţiilor de terapie intensivă cu pacienţi ce au dezvoltat forme severe sau grave şi care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv, precum şi nevoia acută de suplimentare a personalului medical din cadrul unităţilor sanitare, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta hotărâre:

Art.1 – Se aprobă solicitarea de asistenţă internaţională constând în medicamente, echipamente, echipaje şi echipe medicale necesare în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID-19, prin Mecanismului European de Protecţie Civilă şi Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Art.2 – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă preia medicamentele şi echipamentele medicale şi le predă către C.N. Unifarm S.A, care asigură depozitarea şi distribuirea acestora către unităţile sanitare ce acordă asistenţă medicală pacienţilor cu COVID-19, în funcţie de nevoile identificate.

Art.3 – Coordonarea echipajelor şi echipelor medicale, precum şi stabilirea locaţiilor în care desfăşoară activitatea, se realizează prin intermediul Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

Art.4 – Se abilitează Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, să emită în regim de urgenţă documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical şi medic pe teritoriul României pentru membrii echipelor care sosesc în România.

Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here