Acasă Istorii din spatele culisei Rizea: Cebotari gestionează schemele din justiție. Replica deputatului

Rizea: Cebotari gestionează schemele din justiție. Replica deputatului

0

Fostul deputat român, Cristian Rizea, spune că deputatul Pro Moldova, Vlad Cebotari, ar fi omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc și ar gestiona schemele din justiția moldovenească. În replică, Cebotari respinge acuzațiile lui Rizea și spune că fostul deputat român l-ar fi rugat să-i intermedieze o întâlnire cu Vlad Plahotniuc, dar el ar fi refuzat. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate din țară.

Fostul deputat român, Cristian Rizea, ieșit recent din închisoare, a recunoscut că ar fi fost în relații apropiate cu fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, și că Plahotniuc i-ar fi propus să se implice în politica din Republica Moldova.

„Mi-a propus un post de deputat la alegerile din februarie 2019. Mi-a spus ca examinează în ce raion aș putea candida. Mi-a spus că se rezolvă și cu dosarul. I-am spus că vreau să-mi rezolv problema cu justiția pentru a nu fi o problemă de imagine pentru partid”, a spus Cristian Rizea.

În plus, Rizea spune că vicepreședintele Pro Moldova, Vlad Cebotari, ar fi rămas omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc și că Cebotari ar fi cel care-i face legătura lui Plahotniuc cu toți politicienii din Republica Moldova.

„Vladimir Cebotari este cel care gestionează schemele din justiție, el ascultă de Plahotniuc, îi este loial până la capăt. Pentru că unii l-au lăsat pe Plahotniuc. Cebotari îi intermediază în continuare schemele din justiție”, a mai spus Cristian Rizea.

Contactat telefonic în timpul emisiunii, Vlad Cebotari a respins acuzațiile aduse de Cristian Rizea.

„Rizea s-a adresat la mine ca să îi fac legătura cu Plahotniuc, doar că eu nu mă ocup cu astfel de intermedieri. Domnul Rizea aruncă cu declarații, dar mă flatează, dacă el crede că eu aș gestiona schemele din justiție”, a spus Vlad Cebotari.

Fostul deputat PSD din România, Cristian Rizea, a fost reținut pe 3 noiembrie 2020, după ce la data de 2 noiembrie i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova prin decretul președintelui de atunci, Igor Dodon.

Rizea a fugit din România unde fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, iar cererea privind obținerea azilului în Republica Moldova i-a fost respinsă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.