Acasă Extern Responsabilul lui Putin: Rusia nu va exporta petrol la preț plafonat

Responsabilul lui Putin: Rusia nu va exporta petrol la preț plafonat

0

Rusia nu va exporta petrol care face obiectul unui plafon de preț impus de Occident, chiar dacă trebuie să accepte o scădere a producției de petrol, a declarat duminică responsabilul energetic al președintelui Vladimir Putin.

„Lucrăm la mecanisme care să interzică utilizarea unui instrument de plafonare a prețurilor, indiferent de nivelul stabilit, deoarece o astfel de interferență ar putea destabiliza și mai mult piața”, a spus vicepremierul rus Aleksandr Novak, transmite SafeNews.md cu referire la Rador.

Rusia nu va opera sub un plafon de preț, chiar dacă trebuie să reducă producția, a spus dl Novak.

Vineri, țările membre ale G7 și Australia au convenit asupra unui plafon de 60 de dolari per baril pentru țițeiul rusesc, o măsură menită a-l priva de venituri pe președintele Vladimir Putin, menținând în același timp circulaţia petrolului rusesc pe piețele globale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.