Acasă Politic Replici dure între Candu și Chicu în Parlament: Domnule prim-ministru, nu fiți...

Replici dure între Candu și Chicu în Parlament: Domnule prim-ministru, nu fiți obraznic

0

Prezentarea de către premierul Ion Chicu a proiectului privind Acordul de împrumut pe creditul rusesc, în plenul Parlamentului, nu s-a lăsat fără replici din partea deputaților, transmite deschide.md.

Deputatul grupului parlamentar „Pro-Moldova” Andrian Candu i-a oferit un șir de întrebări prim-minstrului, la care acesta a ocolit răspunsurile fără a spune ceva exact, făcându-și între ei schimb de replici acide. 

„Noi aici în Parlament și în baza experienței mele, aici în Parlamentul R. Moldova am ratificat foarte multe acorduri inclusiv de împrumut și este pentru prima dată când vedem un acord pentru un astfel de împrumut care prevede alte dispoziții legate de alte subiecte și mă refer la utilizarea împrumutului, pe de-o parte scopul împrumutului, în articolul 1 este, cum ați spus dvs. suportul bugetar, pe de altă parte utilizarea împrumutului, la următorul articol, vorbește despre companiile rusești care trebuie să participe la diferite achizții, apoi se vorbește despre consolidarea companiilor moldovenești care trebuie să împrumute de la băncile comerciale rusești. Vă rugăm frumos, poate noi nu știm, poate R. Moldova mai are astfel de acorduri de împrumut, poate Federația Rusă a mai semnat acorduri de acest gen cu altcineva și noi nu suntem primii, dați-ne exemple pentru că noi așa acorduri nu am mai văzut”, a menționat Candu. 

La această solicitare parlamentarul nu a primit răspuns din partea premierului, decât că Chicu l-a îndemnat să susțină proiectul, pentru ca mai apoi să meargă „să se laude” în localități că, cu ajutorul votului său Guvernul oferă salarii și pensii.  

După aceasta Candu a venit cu o precizare.

„În primul rând domnule prim-ministru încercați să nu fiți obraznic. În plenul Parlamentului lucrurile sunt puțin mai diferite decât în Guvern”, a spus deputatul „Pro-Moldova”. 

În același timp Candu a subliniat că „zilele acestui Guvern sunt numpărate” și a ținut să-i reproșeze lui Chicu că așa și nu i-a răspuns la întrebare, încălcând regulamentul Parlamentului. 

La rândul său Chicu a menționat nu o să facă mari remarci la ceea ce a spus Candu.

„Observații în privința șapte de ani de acasă e de dorit să le faceți când priviți oglinda, dar nu mie”, i-a spus în replică Chicu.

La întrebarea care este echipa care a negociat acest acord, Chicu a ocolit răspunsul spunând că este vorba de Guvern. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.