Acasă Comunicate de presă Reacții adverse după vaccinul împotriva Covid-19: Când se întâlnesc mai des

Reacții adverse după vaccinul împotriva Covid-19: Când se întâlnesc mai des

0

Responsabilii din cadrul Ministerul Sănătății susțin că de la debutul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus în R. Moldova, nicio persoană imunizată nu a raportat reacții adverse severe. Până acum, 38 744 de persoane au fost vaccinate anti-COVID cu ambele doze, fiind înregistrate oficial 53 de reacții adverse moderate și 1 212 – reacții adverse ușoare.

„Reacțiile adverse se manifestă diferit un dependență de tipul de vaccin administrat, reacția individuală a organismului și starea sistemului imun. În unele cazuri apar mai frecvent după prima sau a doua doză iar în altele sunt inexistente. Toate evenimentele pus imunizare sunt reacții obișnuite inclusiv în instrucțiunea vaccinului. Acestea apar în primele 24 de ore de la vaccinare și dispar pe parcursul a două zile de la apariție. Până în prezent în Republica Moldova nu au fost raportate reacții adverse severe”, informează reprezentanții MSMPS.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.