Acasă Politic Reacția președinției la afirmațiile făcute astăzi de Igor Dodon: ”Nu operăm...

Reacția președinției la afirmațiile făcute astăzi de Igor Dodon: ”Nu operăm cu ultimatumuri”

0

Președinția nu operează cu ultimatumuri. Este prima reacţie a președinției la declaraţiile liderului socialist Igor Dodon, care i-a cerut Maiei Sandu să desemneze un premier până pe 9 martie.

„Preșidinția nu operează cu ultimaturi! Așa cum a anunțat anterior, în această săptămână doamna Maia Sandu desfășoară consultări cu societatea civilă, cu experți în drept și cu mai mulți actori sociali”, a declarat pentru presă consilierul prezidenţial pe comunicare, Sorina Ştefârţă.

Reamintim că președintele socialiștilor, Igor Dodon i-a cerut Maiei Sandu ca până pe data de 9 martie, aceasta să desemneze un candidat pentru funcția de prim-ministru al țării. Iar dacă acest fapt nu se va întâmplat, Dodon anunță că Consiliul Republican al PSRM se va întruni în ședință pentru a decide acțiunile de mai departe, care vor fi mult mai aspre.

„Dacă până la 9 martie premierul nu va fi desemnat și se va continua pe această linie a uzurpării puterii în stat, vom fi nevoiți să adoptăm acțiuni politice mai hotărâte pentru a stabiliza situația în țară. Chiar dacă asta va însemna, din păcate, că funcția de președinte va reveni una de decor, cum a fost până în 2016. Dacă se va merge pe blocaj, nu vom avea altă soluție”, a declarat Dodon.

Anterior și deputatul PAS Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție. Astfel parlamentarul a ținut să precizeze faptul că aminițările și ultimatumurile făcute de socialiști – nu va speria pe nimeni.

Dodon oare nu-și dă seamă că prin amenințări și ultimatumuri nu va obține nimic? Și, cu atât mai mult, nu va speria pe nimeni. Era și Plahotniuc cu amenințări parcă – ”nu vă las eu de capul vostru” sau ceva de genul ăsta. Și nici nu a speriat pe nimeni, și nici nu a obținut mare lucru. Exact așa se va întâmpla și cu Dodon. Și, în general, atât Dodon, cât și alții, ar trebui să conștientizeze că cetățenii acestei țări – chiar și așa aduși la sărăcie de guvernări corupte și hoațe timp de 30 de ani – nu vor accepta vreodată ca cineva să exercite puterea de stat contrar voinței lor. Pot veni cu exemple. De aceea, cu cât mai repede vor accepta alegerile anticipate, cu atât mai bine pentru ei, a scris Litvinenco.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.