Acasă Politic VIDEO // Președintele socialiștilor îi pune ULTIMATUL Maiei Sandu: ”Funcția de președinte...

VIDEO // Președintele socialiștilor îi pune ULTIMATUL Maiei Sandu: ”Funcția de președinte va reveni una de decor”

0

Președintele socialiștilor, Igor Dodon îi pune ultimatum Maiei Sandu! Mai exact acesta îi solicită ca până pe data de 9 martie, aceasta să desemneze un candidat pentru funcția de prim-ministru al țării. Iar dacă acest fapt nu se va întâmplat, Dodon anunță că Consiliul Republican al PSRM se va întruni în ședință pentru a decide acțiunile de mai departe, care vor fi mult mai aspre. Declarația a fost făcută recent, în cadrul unei conferințe de presă.

„Dacă până la 9 martie premierul nu va fi desemnat și se va continua pe această linie a uzurpării puterii în stat, vom fi nevoiți să adoptăm acțiuni politice mai hotărâte pentru a stabiliza situația în țară. Chiar dacă asta va însemna, din păcate, că funcția de președinte va reveni una de decor, cum a fost până în 2016. Dacă se va merge pe blocaj, nu vom avea altă soluție”, a declarat Dodon.

Potrivit socialiștilor, „nu are rost de așteptat ziua de 23 martie, întrucât nu vor fi întrunite condițiile de dizolvare a Parlamentului, iar un decret în acest sens al președintei ar fi neconstituțional”.

„Maia Sandu speră pe 23 martie și revoluția unor balaboli. Nu va face nimic. Să nu mai pierdem o lună până atunci. Ar fi o cale foarte periculoasă”, a continuat Dodon.

El a mai precizat că Mariana Durleșteanu rămâne candidatul la funcția de premier propus de socialiști, dar că partidul pe care îl conduce este deschis și pentru alte variante.

Amintim că, la 23 februarie curent, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea Nataliei Gavrilița drept candidat la funcția de premier pentru a doua oară.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.