Acasă Social Reacția Moldovagaz, după ce Gazprom cere achitarea unei datorii

Reacția Moldovagaz, după ce Gazprom cere achitarea unei datorii

0

După ce „Gazprom” s-a adresat la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de la Camera de Comerț și Industrie a Federației Ruse cu o cerere prin care solicită întreprinderii S.A. „Moldovagaz” să achite o datoria pentru gazul furnizat în 2018, întreprinderea a venit cu o reacție. Astfel, responsabilii din cadrul S.A. „Moldovagaz” au comunicat că astfel de cereri de chemare în judecată ale Gazprom au fost înaintate de Gazprom instanțelor internaționale de arbitraj începând cu 2007, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

Potrivit responsabililor din cadrul Moldovagaz, în prezent părțile discută despre modalitățile de rambursare a datoriei.

„Astfel de cereri de chemare în judecata ale SAP „Gazprom” au fost înaintate instanțelor internaționale de arbitraj începând cu anul 2007. E de menționat că necesitatea de a reglementa problema datoriei pentru gazele furnizate, inclusiv în regiunea transnistreană, este invariabil inclusă și în textul procesului verbal final al ședințelor anuale ale Comisiei interguvernamentale ruso-moldovenești. În prezent părțile discută despre modalitățile de rambursare a creanței”, a declarat Alexandru Barbov, specialist în relații publice al „Moldovagaz”.

„Gazprom” s-a adresat, în februarie 2021, la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de la Camera de Comerț și Industrie a Federației Ruse cu o cerere prin care solicită întreprinderii S.A. „Moldovagaz” să achite datoria de 370,518 milioane de dolari pentru gazul furnizat în 2018, scrie tass.ru.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.