Acasă Justiţie Reacția MAI după ce Judecătoria Chișinău îi cere ministrului de Interne, Pavel...

Reacția MAI după ce Judecătoria Chișinău îi cere ministrului de Interne, Pavel Voicu, să nu facă imixtiune în justiție

0

După ce Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a fost atenționat de către Judecătoria Chișinău să se abțină de la imixtiunea în justițe, consilierul pe comunicare al MAI, Alina Zbancă, a venit cu o reacție pentru portalul SafeNews.md.

Întrebată de jurnalistul SafeNews.md, cum comentează poziția Judecătoriei Chișinău, Alina Zbancă a declarat următoarele:

”MAI monitorizează elementele criminale chiar și în urma pronunțării sentinței. În adresa Poliției au fost tansmise informații operative despre acest caz, iar MAI a considerat oportun să transmită această informație către CSM. Această informație nu presupune imixtiune în justiție, e doar o acțiune de informare. Menționăm că aceste date se verifică, însă până la moment nu s-au adeverit.”, a decrat consilierul pe comunicare al MAI.

Totuși Zbancă s-a abținut de a specifica în baza căror legi se realizează această monitorizare și ce ar presupune aceasta.

Amintim că avertismentul de a se abține de la imixtiunea în justiție, se conține într-o încheiere pronunțată joi de către un complet de judecată de la oficiul Buiucani al instanței de fond din Capitală, prin care au fost declarate neargumentate abținerile magistraților Denis Guzun și Veaceslav Cernolev de la examinarea dosarului intentat pentru trafic de droguri lui Oleg Prutean, alias Borman.

Judecătorii au depus cereri de abținere de la examinarea cauzei, în urma demersului depus la 25 martie de Pavel Voicu la Consiliul Superior al Magistraturii, în care cei doi erau acuzați că ar fi părtinitori la judecarea cazului.


Mai multe detalii: DOC // O instanță îi cere ministrului de Interne, Pavel Voicu, să nu facă imixtiune în justiție

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.