Acasă Justiţie Fostul judecător Sergiu Pleșca va primi o îndemnizație de peste 234.000 lei,...

Fostul judecător Sergiu Pleșca va primi o îndemnizație de peste 234.000 lei, după plecarea din sistem

177
0
justice concept, selective focus on nearest part ,lens blur f/x

Fostul magistrat de la Judecătoria Căușeni, Segiu Pleșca, eliberat din funcție la începutul lunii iunie, în baza cererii de demisie, urmează să primească o indemnizație unică de peste 234 mii lei. O decizie în acest sens a fost luată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Mai exact, Segiu Pleșca a fost judecător timp de 17 ani, prin urmare, conform formulei de calcule, acesta are dreptul la o indemnizație unică în sumă de 234.053,88 lei. Totodată, instanța de judecată urmează să achite fondul social în sumă de 67.875,62 lei.

Potrivit art. 26 alin. (3) al Legii cu privire la statutul judecătorului, magistratului demisionat sau pensionat i se plăteşte o indemnizație unică de concediere egală cu 50% din produsul înmulţirii salariului său mediu lunar la numărul de ani complet lucraţi în funcţia de judecător.

Resursele necesare pentru achitarea îndemnizației nu au fost prevăzute în bugetul Judecătoriei Căușeni pentru anul 2022. Prin urmare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a solicitat Ministerului Finanțelor să identifice posibilități de alocare a resurselor financiare suplimentare.

Sergiu Pleșca a fost numit judecător la sfârșitul anului 2004, la instanța din Ștefan Vodă. În anul 2016, acesta a fost transferat la Judecătoria Căușeni, instanță nou formată. Începând cu luna august 2021, Sergiu Pleșca a execitat și interimatul funcției de președinte al instanței. Acesta a deținut gradul III (trei) de calificare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here