Acasă Investigații Răspunsul CC la solicitarea de revizuire a conceptului de formare a majorității

Răspunsul CC la solicitarea de revizuire a conceptului de formare a majorității

0

Președinta Curții Constituționale (CC), Domnica Manole, a venit cu un răspuns oficial la demersul făcut de către deputatul Oazu Nantoi către judecătorii Înaltei Curți, prin care a solicitat să fie examinată posibilitatea revizuirii Hotărârii Curții Constituționale nr. 23 din 6 august 2020 în ceea ce privește conceptul de „formalizare a majorității parlamentare”.

În răspunsul președintei CC, Domnica Manole, se menționează că potrivit articolului 72 alin. (1) din Codul jurisdicției constituționale, revizuirea unei Hotărâri a CC se efectuează doar la inițiativa Curții Constituționale (CC), prin decizie, adoptată cu votul majorității judecătorilor ei, transmite SafeNews.md cu referire la ZdG.md.

Tot în răspunsul oficial se menționează că demersul deputatului va fi expediat judecătorilor Curții Constituționale pentru ca aceștia să-l poată studia separat.

Răspunsul oficial formulat de către președinta CC:

Amintim că la 11 februarie curent, deputatul Oazu Nantoi a anunțat că a depus un demers la Curtea Constituțională (CC) prin care a solicitat să fie examinată posibilitatea revizuirii Hotărârii Curții Constituționale nr. 23 din 6 august 2020 în ceea ce privește conceptul de „formalizare a majorității parlamentare”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.