Acasă Politic Răspunsul Ambasadei SUA: Plahotniuc e supus procedurilor de deportare, dar poate dura...

Răspunsul Ambasadei SUA: Plahotniuc e supus procedurilor de deportare, dar poate dura mai mult timp

0

Jurnaliștii AGORA au solicitat reprezentanților Ambasadei SUA un răspuns referitor la situația lui Vladimir Plahotniuc și aflarea acestuia pe teritoriu american, în contextul care acesta a fost anunțată persona non-grata de secretarul de stat american.

Potrivit răspunsului difuzat către redacția noastră de către atașatul de presă, fostul lider PD este supus în prezent procedurilor administrative de deportare. Totodată, Ambasada precizează că asemenea proceduri pot dura perioade semnificative.

Iată răspunsul integral:

„Înțelegem că Vladimir Plahotniuc este prezent în Statele Unite, însă la moment este supus procedurilor administrative de deportare.  Asemenea proceduri, inclusiv căile permisibile de revizuire judiciară, pot dura perioade semnificative de timp.”

Amintim că secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a vizat într-o declarație pe fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Într-o postare pe Twitter, Pompeo spune că denunță public acțiunile lui Plahotniuc și că SUA „stă alături de Moldova în lupta contra corupției”. În acel moment lui Plahotniuc și familiei sale i-a fost revocată viza și nu mai poate intra în SUA după ce părăsește această țară. Cel mai probabil, fost președinte PD se afla deja în SUA în acel moment. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.