Acasă Justiţie Raport aprobat de CSM: Sergiu Brigai, judecător CSJ cu acte în regulă

Raport aprobat de CSM: Sergiu Brigai, judecător CSJ cu acte în regulă

0

Sergiu Brigai este al treilea judecător în funcție al Curții Supreme de Justiție (CSJ), care a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat raportul Comisiei de evaluare externă al acestuia astăzi, 27 februarie.

Potrivit membrilor CSM, Sergiu Brigai este următorul candidat care după promovarea evaluării externe a integrității etice și financiare, a fost acceptat de Consiliul Superior al Magistraturii.

„Conform concluziilor Raportului, Comisia a conchis, în unanimitate, că Sergiu Brigai corespunde criteriilor de integritate etică și financiară identificate în Legea nr. 65/2023”, se arată în comunicatul de presă al CSM. 

Amintim că joi, 23 februarie, Comisia Vetting a anunțat că a finalizat evaluarea în privința judecătoarei Aurelia Cazacliu, de la Judecătoria Chișinău, și avocatei Aliona Ciocanu, candidate la funcția de judecătoare la Curtea Supremă de Justiție.

De menționat că până în prezent, Comisia Vetting a transmis CSM-ului cinci rapoarte de evaluare în total, toate cu propunere de promovare.

CSM a examinat două dintre acestea, acceptând propunerea Comisiei și constatând promovarea. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.