Acasă Social R. Moldova va transmite un raport la Bruxelles privind aderarea la UE

R. Moldova va transmite un raport la Bruxelles privind aderarea la UE

0

R. Moldova va transmite pe 24 aprilie la Bruxelles prima parte din contribuția sa la pachetul de extindere a Uniunii Europene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, Raportul va fi transmis oficialilor europeni de către vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, iar documentele incluse în Raport includ progresele instituțiilor de stat în ceea ce privește îndeplinirea recomandărilor de anul trecut ale Comisiei Europene.

Daniel Vodă a menționat în cadrul unei conferințe de presă că Raportul se referă la progresele pe care le-a înregistrat R. Moldova în perioada iunie 2023 – martie 2024 în ceea ce privește aderarea la UE.

„Astăzi vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, va transmite la Bruxelles contribuția națională la pachetul de extindere a UE pentru anul 2024. Documentul este elaborat printr-un amplu efort al instituțiilor naționale reflectă progresele înregistrate de către autorități la recomandările din pachetul de extindere din anul trecut și realizarea criteriilor de aderarea la UE Europeană în perioada iunie 2023 – martie 2024”, a subliniat Vodă.

Astfel, contribuția națională va fi transmisă în două părți. Mai exact, prima parte este transmisă în aprilie, iar a doua în luna septembrie, după care Comisia Europeană va evalua progresele raportate de instituțiile din R. Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.