Acasă Social Proiect: 4% din locurile de parcare, alocate persoanelor cu dizabilități

Proiect: 4% din locurile de parcare, alocate persoanelor cu dizabilități

0

Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie a aprobat raportul la un proiect de lege care prevede introducerea cotei de 4% din numărul total al locurilor de parcare. Proiectul prevede nu mai puțin de două locuri pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoanele cu dizabilități, transmite SafeNews.md cu referire la IPN.

Inițiativa prevede și sancțiuni pentru șoferii care ocupă neregulamentar aceste locuri.

Potrivit proiectului, adaptarea, rezervarea și semnalizarea corespunzătoare a cel puțin 4% din numărul total al locurilor de parcare urmează să fie realizate de către autoritățile publice centrale şi locale, organizațiile nonguvernamentale, agenții economici, indiferent de forma de organizare juridică, atât în localitățile urbane, cât şi în cele rurale.

În proiect se mai spune că, în spațiile de parcare ale domeniului public și de la domiciliul persoanelor cu dizabilități, administratorul acestora, la solicitare, repartizează locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități cât mai aproape posibil de intrarea în clădire.

Șoferii care nu vor respecta indicatoarele de informare privind locul de staționare rezervat vehiculelor conduse de persoane cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 15 și 30 de unităţi convenţionale cu aplicarea a trei puncte de penalizare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.