Acasă Uncategorized Procurorii cer 30 de zile de arest pentru magistrata Judecătoriei Chișinău, reținută...

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru magistrata Judecătoriei Chișinău, reținută după ce ar fi pretins 16 mii de dolari de la un agent economic

0

Magistratul de la Judecătoria Chișinău, care acum două zile a fost reținut în flagrant pentru trafic de influență, a fost pus sub învinuire. De asemenea, procurorii au depus astăzi, 24 martie, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demers cu solicitarea de aplicare în privința acestuia a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

Procuratura Generală precizează că respectiva cauză penală a fost inițiată în baza unor informații, potrivit cărora, magistratul ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil.

Potrivit primelor informații, ăn cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

Tot astăzi, a fost pus sub învinuire și conducătorul agentului economic care ar fi oferit mită, acțiunile acestuia fiind cercetate sub aspectul infracțiunii de ”corupere activă.”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.