Acasă Istorii din spatele culisei Procuror: Igor Dodon ar fi intenționat să fugă din R.Moldova

Procuror: Igor Dodon ar fi intenționat să fugă din R.Moldova

0

Igor Dodon ar fi intenționat să fugă din R.Moldova. Acesta și-a cumpărat un bilet în vederea părăsirii teritoriului statului. Declarația a fost făcută, ieri de către procurorul anticorupție Petru Iarmaliuc.

Potrivit acuzatorului de stat, în cadrul ședinței de judecată, el a susținut demersul privind aplicarea măsurii preventive pentru un termen de 30 de zile în privința învinuitului Igor Dodon și a prezentat mai multe probe care în viziunea acuzării reprezintă temeiuri reale și judiciare și confirmă riscurile eschivării, a ingerinței în urmărirea penală în vederea distrugerii probelor, a săvârșirii unor noi infracțiuni, dar și organizării unor dezordini publice.

Potrivit lui Iarmaliuc, nu este vorba de riscurile declarative, ci de unele care sunt probate.

„Astăzi, Dodon urma să plece peste hotare la ora 09:00. Au fost găsite mijloace bănești ale unui stat străin în sume mari, care indicau faptul că se intenționează de a părăsi teritoriul R. Moldova”, a declarat ieri, Iarmaliuc.

Amintim că, ieri, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis parțial solicitărea procurorilor privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe numele lui Igor Dodon pentru 30 de zile, aplicând măsura preventivă – arest la domiciliu.

De menționat că, în dimineața zilei de 24 mai, procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au efectuat percheziții la mai multe adrese legate de Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. 

Ulterior, președintele de onoare al PSRM a fost reținut pentru 72 de ore, fiind escortat la izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.