Acasă Extern Procuratura Ucrainei: 32 de jurnaliști, uciși de la începutul războiului

Procuratura Ucrainei: 32 de jurnaliști, uciși de la începutul războiului

0

Cel puțin 32 de jurnaliști au fost uciși și 16 au fost răniți în Ucraina de invadatorii ruși. Anunțul a fost făcut de Procuratura Generală a Ucrainei prin intermediul unui comunicat.

Autoritățile ucrainene au declarat că, de la declanșarea invaziei ruse, cotropitorii au comis infracțiuni împotriva a 147 de reprezentanți ai mass-media, inclusiv 28 de cetățeni străini. Jurnalişti ucraineni, americani, britanici, cehi, danezi, irlandezi, lituanieni, elveţieni, francezi şi din Emiratele Arabe Unite au fost afectaţi.

Cele mai multe cazuri de agresiuni împotriva jurnaliștilor au fost înregistrate în suburbiile Kievului, în Capitală, precum și în regiunile Zaporojie, Donețk, Lugansk și Herson.

Totodată, invadatorii ruși au deschis focul asupra a nouă turnuri de televiziune și birouri ale companiilor de televiziune și radio.

Procuratura Generală a Ucrainei a deschis anchete penale în aceste cazuri. 

”Jurnaliştii sunt întotdeauna primii când situaţia este cea mai dificilă – cei care documentează nebunia Kremlinului au devenit şi ei victime ale agresiunii şi atrocităţilor ruse. Dragi jurnalişti, vă mulţumesc că aţi spus lumii despre război. Viziunea dumneavoastră obiectivă este un antidot împotriva otrăvitoarei propagande ruse. Atenția presei este o garanție a sprijinului internațional vital pentru Ucraina” a declarat procurorul general al Ucrainei, Irina Venedictova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.