Acasă Extern Trupele ruse au bombardat o grădiniță și un orfelinat din Ucraina

Trupele ruse au bombardat o grădiniță și un orfelinat din Ucraina

0

Ucraina va trimite Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga materialele privind bombardarea unei grădinițe și a unui orfelinat de către trupele ruse. Anunțul a fost făcut de ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, pe pagina sa de Twitter, transmite SafeNews.md citând novosti.dn.ua.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, susține că atacurile Federației Ruse asupra unei grădinițe din Akhtyrka și a unui orfelinat din Vorzel „sunt crime de război și o încălcare a Statutului de la Roma”.

„Împreună cu Biroul Procurorului General, colectăm aceste materiale și alte materiale, pe care le vom transfera imediat la Haga. Responsabilitatea este inevitabilă”, a scris Kuleba.

Atacul din Ucraina continuă a doua zi cu explozii puternice în Kiev. Rușii au preluat controlul în sudul Ucrainei, Cernobîl și Insula Șerpilor.

Prima zi de război s-a încheiat cu decesul a 137 de soldați ucraineni și reținerea mai multor cetățeni ruși care au organizat proteste anti-război în Federația Rusă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.