Acasă Politic Pro Moldova: Coaliția lui Dodon nu susține proiectele pentru oameni

Pro Moldova: Coaliția lui Dodon nu susține proiectele pentru oameni

0

De când un grup de deputați democrați au anunțat că se retrag din partid pentru a-și crea unul propriu, aceștia încă nu au reușit să înregistreze niciun proiect de lege.

Grupul parlamentar Pro Moldova dă vina pe majoritatea parlamentară, mai exact pe președintele Igor Dodon, care blochează toate propunerile de completare a ordinii de zi cu „proiecte care vin să dubleze imediat salariile lucrătorilor medicali, să acorde suport familiilor cu minori, precum și pachetul economic anti-criză, prezentat încă în luna martie”.

„Deputații din grupul de suport al președintelui Dodon se tem să pună în dezbatere proiecte așteptate de oameni. Astăzi, avem copii lăsați de izbeliște, avem oameni care au pierdut locul de muncă puțin înaintea vârstei de pensionare, avem mii de afaceri în prag de faliment, însă aceste probleme pălesc în fața programelor promovate de actualul președinte, disperat să mai capete un mandat și care și-a revendicat dreptul exclusiv de prezentare a inițiativelor pentru oameni”, a spus Andrian Candu, președintele Pro Moldova.

De menționat că niciunul dintre proiectele elaborate de Pro Moldova nu a fost promovat pentru discuții, nici măcar în comisii, în această sesiune parlamentară. În particular, Pro Moldova a elaborat un pachet economic anti-criză, un pachet de legi sociale care prevede plăți pentru familiile cu minori pe perioada de pandemie, precum și posibilitatea de pensionare înainte de termen pentru persoanele care au pierdut locul de muncă. De asemenea, au fost propuse o serie de inițiative pentru sistemul sanitar pentru susținerea medicilor și a familiilor acestora.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.