Acasă Politic Președinta Sandu a semnat decretul privind demisia lui Kulminski

Președinta Sandu a semnat decretul privind demisia lui Kulminski

0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul privind demisia lui Vladislav Kulminski din funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare.

Deocamdată, autoritățile de la Chișinău nu au anunțat cine îl va înlocui pe Kulminski.

Vladislav Kulminski și-a depus demisia la data de 5 noiembrie. Decretul a fost semnat de Sandu luni, 8 noiembrie.

„Se ia act de cererea de demisie, din data de 5 noiembrie 2021, a domnului Vladislav Kulminski din funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare”, se arată în decret.

Amentim că principalul negociator al Republicii Moldova în procesul de reglementare transnistreană, Vladislav Kulminski, și-a anunțat demisia din motive personale.

După acest anunț, președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a declarat că ar trebui să fie demisă și ministra de Interne, Ana Revenco.

Potrivit liderului PUN, Octavian Țîcu, demisia lui Vladislav Kulminski din funcția de vicepremier pentru Reintegrare ar fi motivată de „semnarea acordului catastrofal cu Gazprom, care ne-a băgat din nou în robia energetică a Rusiei și care a compromis pentru cel puțin 5 ani viitorul european al Moldovei”.

Ex-viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, reacționând la anunțul lui Kulminski, a spus că e mai ușor să fii vlogger care ia interviuri decât să creezi și să implementezi politici de reintegrare a țării.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.