Acasă Comunicate de presă PPDA solicită crearea unei celule de criză privind situația din Transnistria

PPDA solicită crearea unei celule de criză privind situația din Transnistria

0

Platforma DA solicită guvernării să creeze o celulă de criză privind ultimele evenimente îngrijorătoare care au loc pe teritoriul Transnistriei. Formațiunea, într-un comunicat de presă, mai declară că aceste evenimente pun în pericol securitatea hotarelor Republicii Moldova.

„Platforma DA constată cu îngrijorare că evenimentele de ultimă oră din regiunea transnistreană pun în pericol securitatea hotarelor statului nostru și a cetățenilor Republicii Moldova.

Situația devine și mai tensionată, având în vedere prezența ilegală a Grupului Operativ al Trupelor Federației Ruse pe teritoriul necontrolat de structurile constituționale, ceea ce solicită acțiuni clare, curajoase și competente din partea guvernanților. 

Convocarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană trebuie să se soldeze cu luarea unor decizii cardinale cu privire la securitatea statului și a cetățenilor acestuia.

Republica Moldova trebuie să fie pregătită pentru a face față unor eventuale destabilizări cu caracter provocator în zona transnistreană. În asemenea situații este necesar ca cetățenii R. Moldova să fie îndemnați sa-și păstreze calmul, pentru a fi prevenite eventuale acțiuni de panică. 

Așa cum evoluția situației este incertă și trezește o mare îngrijorare, Platforma DA solicită guvernanților să constituie o celulă de criză și să informeze continuu populația cu privire la evoluția evenimentelor din zona separatistă.

Platforma DA pledează pentru pace și unitate în aceste momente de cumpănă prin care trec vecinii noștri din Ucraina, în contextul geopolitic în care se află Republica Moldova și cetățenii acesteia”, declară Platforma DA.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa-zisul MGB, s-au produs mai multe explozii. Informația a fost confirmată oficial și de așa-zisul minister de interne din regiunea separatistă, care menționează că, din cauza deflagrației, geamurile unor apartamente din zonă au fost sparte.

Marți, 26 aprilie, presa din stânga Nistrului informează că au avut loc explozii pe teritoriul centrului de radio și televiziune Maiac din regiunea Grigoriopol.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.