Acasă Comunicate de presă La o zi distanță ANP vine cu o reacție referitor la perchezițiile...

La o zi distanță ANP vine cu o reacție referitor la perchezițiile în Penitenciarul nr. 15 – Cricova

0

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a venit cu precizări privind perchezițiile în Penitenciarul nr.15-Cricova, în urma cărora au fost depistate și ridicate un număr impunător de obiecte interzise, precum și l-au reținut pe șeful acestei instituții penitenciare, pentru un termen de 72 de ore. Reacția instituției vine după ce alarma despre efectuarea perchezițiilor a fost bătută de către presă. Menționăm că și PCCOCS au oferit detalii la o zi distanță.

Cu referire la obiectele și substanțele interzise depistate și ridicate în urma perchezițiilor din instituția penitenciară, menționăm că din cauza vulnerabilității edificiilor de pază, zonei de așezare, numărului redus de angajați, a factorului uman există riscul pătrunderii acestora prin diverse metode”, au menționat reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

ANP susține că desfășoară permanent percheziții, activități speciale de investigaţii, acțiuni de prevenire a introducerii obiectelor și substanțelor interzise, operațiuni de descoperire/curmare a infracţiunilor ce s-au pregătit/săvârşit în penitenciar.

În anul 2020, doar în Penitenciarul nr.15-Cricova au fost desfășurate 733 de percheziții, iar în total în sistemul administrației penitenciare au fost efectuate 10570, care s-au soldat cu ridicări a diverselor obiecte și substanțe interzise. Comunicăm că și în continuare vor fi desfășurate măsuri de asigurare a siguranței locurilor de detenție, inclusiv propuneri pentru sporirea capacității penitenciarelor de a face față acestei provocări”, au menționat reprezentanții instituției de resort.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat că regretă prejudiciul de imagine și „nu tolerează eventualele implicări ale angajaților în activități neregulamentare, motiv pentru care suntem disponibili pentru acordarea suportului necesar pentru elucidarea tuturor circumstanțelor”.

În context, ANP încurajează persoanele care dispun de informații despre încălcarea normelor în vigoare în cadrul penitenciarelor să apeleze la numărul de telefon 022 63-69-68

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.