Acasă Social Poliția ar putea fi reorganizată. Ce modificări urmează

Poliția ar putea fi reorganizată. Ce modificări urmează

0

Parlamentul ar putea modifica legislația, creându-se posibilitatea înființării direcțiilor regionale ale Poliției. Comisia juridică, numiri și imunități a avizat un proiect de modificare a Legii cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului, transmite realitatea.md.

Potrivit proiectului, Poliția se va organiza în subdiviziuni teritoriale, care vor fi unități cu personalitate juridică, de competență teritorială corespunzător împărțirii administrativ-teritoriale sau grupate regional în direcții, subordonate Inspectoratului General al Poliției. Acestea vor fi amplasate și își vor desfășura activitatea pe teritoriul uneia sau mai multor unități administrativ-teritoriale în baza regulamentelor de organizare și funcționare aprobate de șeful Inspectoratului General al Poliției.

De asemenea, în cadrul subdiviziunilor teritoriale grupate regional în direcții vor fi organizate și vor funcționa inspectorate de poliție, secții și servicii, în funcție de întinderea teritoriului, de numărul populației, de numărul și de importanța obiectivelor economice și sociale.

Proiectul urmează a fi dezbătut de celelalte comisii parlamentare, iar, ulterior, discutat în plenul Parlamentului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.