Acasă Social Un tânăr cu tumoră, operat cu succes la Institutul Medicină Urgentă

Un tânăr cu tumoră, operat cu succes la Institutul Medicină Urgentă

0

Un tânăr de 35 de ani cu tumoră benignă la maxilarul inferior a fost operat cu succes la Institutul de Medicină Urgentă.Cazul extrem de complicat a fost prezentat de către instituție astăzi, când este marcată Ziua mondială a sănătății. Astfel medicii atenționează populația despre necesitatea de a se adresa la timp la medic, transmite SaeNews.md cu referire la IPN.

Cazul extrem de complicat al pacientului cu tumoră gigantă în regiunea facială a fost rezolvat cu succes de către colaboratorii catedrelor Universității de Stat de Medicină și Farmaceutică „Nicolae Testemițanu”, împreună cu medicii specialiști din cadrul a trei secții.

Bărbatul a fost diagnosticat cu ameloblastom al mandibulei (recidivă). Acesta a avea o tumoră agresivă care fusese operată la Institutul Oncologic în 2018. Au fost câteva recidive și reoperări.

La Institutul de Medicină Urgentă pacientul s-a adresat cu suprainfectare, expunerea plăcii reconstructive și recidiva tumorii.

Intervenția chirurgicală, care vizează o zonă donor și alta recipientă, a fost realizată pe 22 martie, timp de opt ore, fiind implicată o echipă interdisciplinară a specialiștilor chirurgi oro-maxilo-faciali, microchirurgi și anesteziologi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.