Acasă Uncategorized PLDM: Nu credem că astăzi este nevoie de revolte și destabilizări

PLDM: Nu credem că astăzi este nevoie de revolte și destabilizări

0

„PLDM consideră că este imperios necesară inițierea unui dialog sincer între toate partidele proeuropene și societate pentru depășirea acestei situații. Noi, spre deosebire de unii exponenți politici care nu au învățat lecțiile trecutului, nu credem că astăzi, cu orice preț, e nevoie de revolte și destabilizări”, se arată într-un comunicat de presă al PLDM.

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că încrederea cetățenilor în instituțiile statului scade, pe zi ce trece, din cauza unor politici netransparente și lipsa unei analize a impactului de reglementare promovate de actuala guvernare.

Republica Moldova a ajuns într-o criză sanitară, economică, socială și energetică fără precedent.

„Ca și majoritatea cetățenilor, suntem îngrijorați de evenimentele care se întâmplă în Republica Moldova. În același timp, ținem să reamintim unor lideri ai unor partide extraparlamentare, lideri care au fost în loc de preț în anticamera lui Plahotniuc, lideri care au contribuit prin acțiunile lor la instaurarea oligarhiei și a unui stat capturat.

PLDM a susținut necondiționat în campania electorală PAS-ul, dar nu se află sub nicio formă la guvernare. Speculațiile că astăzi în funcțiile-cheie sunt promovați reprezentanții PLDM sunt mincinoase și calomnioase. Cei care astăzi dețin funcții în stat nu ne reprezintă și nu sunt membrii partidului. 

Acești lideri încearcă să șteargă colbul și mucegaiul pentru a-și lustrui propria imagine pătată de-a lungul anilor. PLDM consideră că este imperios necesară inițierea unui dialog sincer între toate partidele proeuropene și societate pentru depășirea acestei situații.

Noi, spre deosebire de unii exponenți politici care nu au învățat lecțiile trecutului, nu credem că astăzi, cu orice preț, e nevoie de revolte și destabilizări. În același timp, perpetuarea actualei situații este inadmisibilă.

Prin urmare, PLDM solicită actualei guvernări, sub conducerea președintelui Republicii Moldova, crearea, în regim de urgență, a unei Celule de Criză privind situația creată cu implicarea experților în domeniu, societății civile și a reprezentanților partidelor extraparlamentare de orientare proeuropeană pentru întreprinderea măsurilor necesare și depășirea acestei situații”, se arată în comunicatul PLDM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.