Acasă Politic PLDM anunță că se retrage din cursa electorală pentru alegerile parlamentare de...

PLDM anunță că se retrage din cursa electorală pentru alegerile parlamentare de pe circumscripția Hâncești

0

PLDM , împreună cu candidatul său Anatolie Postolachi, anunță că se retrage din cursa electorală pentru alegerile parlamentare de pe circumscripția Hâncești. Decizia a fost adoptată de Biroul Permanent Central al partidului și făcută publică de președintele PLDM, Tudor Deliu, și candidatul Anatolie Postolachi într-o conferință de presă.

„Alegerile din 15 martie au o miză mai mare decât completarea componenței unui parlament care nu mai reprezintă voința alegătorilor. Acest scrutin este o repetiție generală pentru următoarele competiții politice, mult mai importante. Peste două săptămâni, vom avea o reflecție în oglindă a ceea ce se va putea întâmpla la viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare”, au declarat reprezentanții PLDM. 

Fostul candidat la alegerile parlamentare de pe circumscripția Hâncești a precizat că PLDM a intrat în această cursă electorală în speranța că va putea iniția o platformă de dialog cu ceilalți candidați de pe dreapta eșicherului politic pentru a stabili cine are șanse mai mari și pentru a oferi, astfel, alegătorilor o alternativă sigură și viabilă. În condițiile în carw acest lucru nu s-a întâmplat, Partidul Liberal Democrat din Moldova susține că nu vede rostul de a continua cursa electorală pentru circumscripția Hâncești și anunță că Anatolie Postolachi se retrage din această cursă:

„Este o decizie asumată pe deplin atât de candidat, cât și de Biroul Permanent Central – organul PLDM care l-a desemnat în calitatea respectivă”.


Alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești, vor avea loc pe 15 martie 2020. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală, după ce, pe 5 decembrie 2019, Alexandru Botnari a spus că renunță atât la mandatul de deputat, cât și la cel de membru al Partidului Democrat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.