Acasă Justiţie Platon: Igor Dodon a desemnat Procurorul General și pentru asta se poate...

Platon: Igor Dodon a desemnat Procurorul General și pentru asta se poate de-i spus mulțumesc

0

Într-un interviu oferit în emisiunea Politica cu Natalia Morari, de la postul TV8, deținutul Veaceslav Platon constată că Igor Dodon merită mulțumiri pentru simplu fapt că a desemnat pe Alexandr Stoianoglu în funcția de Procuror General.

Veaceslav Platon, cunoscut în societate sub numele de Raiderul numărul 1 din CSI, a oferit un interviu exclusiv pentru emisiunea Politica. Acesta s-a expus pe marginea dosarelor sale, sentinței și desigur și despre situația politică din Republica Moldova.

Întrebat de moderatoarea emisiunii, Natalia Morari despre situația politică când pare că Igor Dodon nu vrea să scape statul din captivitate ci deopotrivă să preia el controlul anterior deținut de fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, Veaceslav Platon a refuzat să comenteze mult subiectul.

Platon a dat chiar și drept argument faptul că-i atribuie mulțumiri actualului Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru că l-a desemnat pe Alexandr Stoianoglu în calitatea de Procuror General, care în opinia deținutului Veaceslav Platon, ar fi un procuror independent.

Amintim că Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

Veaceslav Platon este deținut în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Pe 22 ianuarie, magistrații Judecătoriei Ciocana i-au redus aproape doi ani din pedeapsă, pentru condiții proaste de detenție. Decizia a fost atacată de avocații lui Platon, care cer reducerea termenului cu 695 de zile.

paranteze.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.