Acasă Politic Platforma DA insistă cu Năstase premier: Avem la dispoziție 3 variante

Platforma DA insistă cu Năstase premier: Avem la dispoziție 3 variante

0

Platforma „Demnitate și Adevăr”, reprezentată de parlamentarii Alexandr Slusari, Igor Munteanu și Dinu Plîngău, au insistat mai bine de o oră pe lângă președintele Maia Sandu să-l desemneze pe Andrei Năstase la funcția de premier. Potrivit lor, acesta ar urma să fie votat de fracțiunile Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma „Demnitate și Adevăr” și Partidul Democrat (PD), transmite SafeNews.md cu referire la Ziarulnational.md.

Șeful statului nu va avea nimic de pierdut dacă procedează în felul acesta, consideră Slusari.

„La ora actuală avem trei variante. E vorba de învestirea unui guvern propus de Șor și Dodon, în frunte cu Mariana Durleșteanu… E o variantă extrem de periculoasă pentru R. Moldova, deoarece va fi un executiv nerecunoscut în toată lumea. 
A doua variantă e ca lucrurile să rămână cum sunt astăzi. Adică blocaj. Va rămâne Ciocoi, un om care e depășit de situație. Va rămâne un guvern expirat într-o situație foarte dificilă. Un guvern care dimineața aprobă unele decizii, iar seara le abrogă. 
A treia variantă este învestirea unui guvern condus de Platforma „DA”. 
În acest guvern condus de Andrei Năstase pot intra reprezentanții partidelor parlamentare, extraparlamentare și persoane din societatea civilă. În primul rând, Guvernul va debloca finanțarea externă. De asemenea, va fi aprobată o foaie de parcurs privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Slusari, după consultările cu Maia Sandu.

În același context, Slusari a menționat că în ultimele zile au avut loc negocieri pe platformă parlamentară în privința învestirii unui guvern anticriză.

„Nu ascund că în ultimele zile au avut loc discuții între PSRM, PAS, Platforma „DA” și PD. Matematica ne arată că cele patru fracțiuni pot învesti un guvern anticriză. Riscurile pentru Maia Sandu sunt minime. Dacă socialiștii nu se țin de cuvânt, atunci se va consuma și cea de-a doua tentativă de învestire a Guvernului și mergem la anticipate. Deci, eu nu văd argumente ca să fie acceptat candidatul Platformei „DA”, a precizat deputatul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.