Acasă Uncategorized PG răspunde la solicitarea socialiștilor în care era vizat Iurie Reniță: ”Materialele...

PG răspunde la solicitarea socialiștilor în care era vizat Iurie Reniță: ”Materialele publicate în presă nu sunt suficiente pentru autosesizarea organului de urmărire penală”

0

Procuratura Generală anunță că a examinat adresarea deputaților din Partidul Socialiștilor, care solicitau verificarea informațiilor din presă cu privire la pretinsele ilegalități admise de deputatul Iurie Reniță în perioada în care acesta a deținut funcția de ambasador al Republicii Moldova în România. Instituția menționează că materialele publicate în presă nu sunt suficiente pentru autosesizarea organului de urmărire penală, transmite IPN.

„Examinarea preliminară a adresării a relevat faptul necorespunderii conținutului acesteia rigorilor procesual-penale pentru a fi catalogată drept „sesizare cu privire la infracțiune”, înregistrarea căreia ar determina pornirea procesului penal”, se menționează într-un comunicat de presă al PG.

În cadrul unei ședințe a Parlamentului, între deputatul Iurie Reniță și socialistul Vlad Batrîncea, care este unul dintre autorii adresării la PG, a avut loc un schimb dur de replici. Deputatul PSRM l-a acuzat pe Reniță că ar fi fost implicat în contrabandă cu țigări în perioada în care era ambasador al Republicii Moldova în România. Atunci, socialistul spunea că va face o interpelare la Procuratură, iar colegul său Reniță „va trebuie să explice cât de bine s-au vândut țigările în România, și cum el, în poziția de ambasadorul lui Plahotniuc în România, a fost om de legătură la contrabandă”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.