Acasă Justiţie PG despre revizuirea sentinței lui Platon: Nu avem acces la materialele cauzei...

PG despre revizuirea sentinței lui Platon: Nu avem acces la materialele cauzei penale

0

Procuratura Generală anunță că pentru inițierea procedurii de revizuire a sentinței în privința omului de afaceri Veaceslav Platon, instituția trebuie să aibă acces la materialele cauzei penale, ceea ce nu s-a întâmplat încă.

Purtătoarea de cuvânt a PG, Maria Vieru, a precizat pentru tv8 că actualmente Curtea Supremă de Justiție este în proces de redactare a deciziei în privința numitului și imediat ce materialele vor fi puse la dispoziția Procuraturii, se va lua o decizie asupra cererii de revizuire.

Explicațiile survin după ce, săptămâna trecută, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul intentat pe numele lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui Platon.

Aseară, în cadrul unei emisiuni la TV8, Veaceslav Platon a declarat că pe parcursul ulimilor aproape cinci ani pe dânsul și pe avocații săi nimeni nu i-au ascultat și declarațiile recente ale procurorului general demonstrează că instituția s-a apucat să investigheze „normal” acest dosar. Potrivit lui, acum, când PG îl consideră nevinovat, instanța de judecată nu are temei să îl considere vinovat în dosar.

Amintim că Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

Veaceslav Platon se află în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Pe 22 ianuarie, magistrații Judecătoriei Ciocana i-au redus aproape doi ani din pedeapsă, pentru condiții proaste de detenție. Decizia a fost atacată de avocații lui Platon, care cer reducerea termenului cu 695 de zile.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.