Acasă Social Peste 805 milioane de lei, încasate de Serviciul Vamal într-o săptămână

Peste 805 milioane de lei, încasate de Serviciul Vamal într-o săptămână

0

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat în perioada 22-28 aprilie se ridică la peste 805,2 milioane de lei.

Totodată, de la persoanele fizice, care au introdus în țară bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, au fost încasate plăți în valoare de peste 25,9 milioane de lei, ceea ce reprezintă 3,2% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

„Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.”, menționează Serviciul Vamal.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 13.345 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 58.697 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni.

De la începutul anului, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 11,48 miliarde de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.