Acasă Social Tragedia de la Piatra. Cine ar fi tânărul

Tragedia de la Piatra. Cine ar fi tânărul

0

Tragedia din satul Piatra, raionul Orhei s-a întâmplat la orele 23 noapte, în noaptea dinspre 18 spre 19 iulie. Accidentul rutier a curmat viața a 3 persoane, primarul satului, Mariana Țugui, nepoata acesteia de 21 de ani și o mătușa, mama tinerei de 21 de ani.

Locuitorii din sat au povestit pentru Deschide.MD că în seara de 18 iulie, primarul a sărbătorit ziua de naștere a mamei sale care împlinise 70 de ani. Primarul a decis să conducă oaspeții pe jos pentru a le arăta iluminarea stradală, un proiect pe care l-a implementat chiar ea. Atunci, e drumul central al satului, strada iluminată, și-a pierdut viața după ce automobilul de marca Mazda a intrat în plină viteză în grupul de 6 persoane care se deplasa pe acostament. Primarul și mătușa acesteia au decedat pe loc, tânăra de 21 de ani a decedat la orele 2 noaptea la spitalul din Orhei, iar băiatul de 14 ani a ajuns în reanimarea de Centrul Mamei și Copilului în stare gravă, medicii se bat pentru viața acestuia.

Conform unei alte versiuni povestită de săteni primărița și oaspeții ei au sărbătorit ziua de naștere a fiului ei mai mare și a decis să petreacă oaspeții într-o casă a unei rude ce se află într-o altă parte a satului.

Bărbatul care a ieșit la depășire, intrând pe contrasens, ar fi Andrei Hasnaș, un tânăr venit dintr-un alt sat, Susleni, pentru a se căsători cu o tânără din Piatra. Bărbatul are o fiică de cinci ani și ar fi avut probleme în familie, certuri cu soția sa. Sătenii spun că în ultima vreme el a consumat alcool, din cauza problemelor familiale, dar și din cauza lipsei de lucru. Potrivit sătenilor, tânărul era un meșter care lucra pe la gospodăriile oamenilor. În ultimile luni, el nu mai avea de muncă. După ce a săvârșit accidentul, bărbatul nu a părăsit locul faptei, el fiind plasat în arest de la locul tragediei. Bărbatul nu se afla la evidența sectoristului din Piatra. Testul a arătat că tânărul avea o concentrație de alcool în sânge de 1,33 mg/l.

Mariana Țugui, primarul, a fost la primul mandat. A fost căsătorită de două ori, ambele ori nefericit. Primul bărbat este răposat, iar de al doilea soț a divorțat. Mariana Țugui este fostă profesoară de geografie la liceul din comună. Un timp, zic sătenii, ea a muncit peste hotare. „Ea a lucrat profesoară de geografie la școală. A lucrat un timp peste hotare. Cu primul bărbat a trăit greu, și cu al doilea, greu. Și când oleacă s-o mai aranjat viața, s-a întâmplat nenorocirea”, spune o angajată a poștei din sat.

Mariana Țugui a câștigat fotoliul la primăria comunei Piatra candidând din partea Partidului „Șor”. A reușit un proiect de iluminare stradală și urma să mai implementeze un proiect de reparație și construcție a drumurilor în sat.

Înmormântarea Marianei Țugui va avea loc pe 21 iulie în comuna Piatra. 

DESCHIDE.MD

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.