Acasă Justiţie Percheziții în dosarul Primăriei Trușeni: Un fost polițist, reținut

Percheziții în dosarul Primăriei Trușeni: Un fost polițist, reținut

0

Mai multe percheziții au avut loc în această dimineață în dosarul Primăriei Trușeni. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut pentru 72 de ore un fost polițist. De asemenea, oamenii legii au efectuat acțiuni de urmărire penală la o altă persoană, bănuită că ar fi complice la tentativa de deposedare de proprietate a unei locuitoare din Trușeni.

Zilele trecute, dosarul în privința primarului de Trușeni, arhitectului-șef, dar și a ex-conducătorului Întreprinderii Municipale Trușeni a fost expediat în instanța de judecată, informează CNA.

Aceștia sunt învinuiți de comiterea unor fapte de corupție, după ce au fost identificate multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenți economici și persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcție și a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. 

Sumele pretinse de funcționari variau între 500 și 1.000 de euro, dar au fost documentate și cazuri în care au fost pretinse și bunuri materiale (terenuri).

Reamintim că în cadrul investigațiilor efectuate de CNA, a fost documentată și tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăți care aparțineau unei locuitoare de 73 de ani a comunei Trușeni. 

Astfel, au fost obținute imagini video din biroul de serviciu al primarului de Trușeni, unde au avut loc discuții dintre edil și complicii săi privind planul de deposedare de avere a unei femei singure. 

Potrivit rolurilor împărțite între complici, aceștia urmau să obțină încrederea pensionarei, prin oferirea unor atenții, pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Trușeni, a unor terenuri, dar și a unui apartament din capitală. 

De asemenea, din discuțiile purtate, banii pe care i-ar fi obținut după vânzarea proprietăților menționate, urmau a fi împărțiți între membrii grupului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.