Acasă Justiţie Percheziții în dosarul Petic: PCCOCS a reținut alte 3 persoane

Percheziții în dosarul Petic: PCCOCS a reținut alte 3 persoane

0

Ofițerii SIS, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au efectuat mai multe percheziții în dosarul în care Gherghe Petic a fost învinuit și condamnat ilegal într-un dosar fabricat pentru viol.

Potrivit PCCOCS, în rezultatul perchezițiilor și altor probe pertinente, au fost reținute pentru 72 de ore alte trei persoane care până acum nu au fost investigate.

Este vorba despre doi foști funcționari care ocupau funcții de conducere în Ministerul Afacerilor Interne, în perioada infracțională cercetată, precum și un fost funcționar al Cancelariei de Stat. 

Procurorii urmează să le înainteze învinuirile și, după necesitate, să solicite aplicarea măsurilor preventive în fața instanței de judecată.

Reamintim că, recent, PCCOCS a trimis pe banca acuzaților două persoane. 

Actualmente, unul din aceștia are aplicată ca măsură de constrângere controlul judiciar, iar în privința celui de-al doilea probele au fost conservate, ceea ce a determinat necesitatea examinării și satisfacerii solicitării de transferare a acestuia în arest la domiciliu. 

În continuare, cinci persoane au statut de învinuit în dosarul investigat. În context, trebuie să menționăm faptul că atât persoanele reținute azi, cât și învinuiții și inculpații în cauză, se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit prevederilor legale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.