Acasă Justiţie DOC// Alexandr Stoianoglo a fost atras în procesul de contencios administrativ intentat...

DOC// Alexandr Stoianoglo a fost atras în procesul de contencios administrativ intentat împotriva Președintelui Dodon

1

Procurorul General Alexandr Stoianoglo, a fost atras în procesul de contencios administrativ intentat de Serghei Perju, unul dintre participanții la competiția din toamna trecută pentru funcția de Procuror Generalîn calitate de terț. Proces intentat împotriva Președintelui Igor Dodon. O decizie în acest sens a fost adoptată de către magistrații din cadrul Judecătoriei Chișinău cu sediul Rîșcani.

Prin intermediul cererei de chemare în judecată în procesul de contencios administrativ înaintată împotriva Președintelui Igor Dodon, Serghei Perju solicită anularea decretului acestuia privind numirea lui Alexandr Stoianoglo în funcția de procuror general, fapt pentru care magistrata Viorica Dodon, a decis atragerea șefului de la Procuratura Generală în proces în calitate de terț, se arată în încheierea judecătoarei care a intrat în posesia SafeNews.md.

SafeNews.md a scris la începutul lunii septembrie despre faptul că acțiunea în contencios administrativ înaintată de Serghei Perju, împotriva Președintelui Igor Dodon, va fi examinată de Judecătoria Chișinău cu sediul Rîșcani. Decizie adoptată de către Colegiul civil, comercial și de contentencios administrativ al Curții de Apel Chișinău.

Acest lucru a fost posibil după ce instanţa de judecată a decis că examinarea pretenţiei înaintate de Serghei Perju, împotriva Președintelui RM Igor Dodon, cu privire la anularea decretului Preşedintelui Republicii Moldova nr. 1334 din 29 noiembrie 2019, ţine de competenţa Judecătoriei Chişinău (sediul Rîşcani), ca instanţă de contencios administrativ şi nicidecum de competenţa Curţii de Apel Chişinău.

Decizia a fost luată la finele lunii iulie 2020, însă a fost prezentată părților recent.

CITEȘTE ȘI: DOC// Acțiunea în contencios administrativ înaintată de Serghei Perju, împotriva Președintelui Igor Dodon, va fi examinată de Judecătoria Rîșcani

În ceea ce privește acţiunea în contencios administrativ depusă de către Serghei Perju împotriva Consiliului Superior al Procurorilor, cu privire la anularea hotărîrilor nr. 1-128/2019 din 20 noiembrie 2020 şi nr. 1-129/2019 din 28 noiembrie 2019, a fost declarată inadmisibilă în temeiul art.207 alin.(2) lit.d) Cod administrativ.

Amintim că Serghei Perju, la 28 mai curent, către Curtea de Apel Chişinău o acțiune în contencios administrativ împotriva Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) și președintelui Igor Dodon. Acesta a solicitat anularea hotărârilor CSP cu privire la admisibilitatea dosarelor candidaților la funcția de procuror general și, respectiv, desemnarea lui Alexandr Stoianoglo în calitate de câștigător al concursului. Totodată, Perju a cerut anularea decretului președintelui cu privire la numirea procurorului general.

Menționăm că anterior, și un alt candidat la funcția de procoruror general, Eduard Bulat, a înaintat Ministerului Justiției o cerere de chemare în judecată, invocând că acest concurs nu a fost legal.

CITEȘTE MAI MULT: EXCLUSIV// DOC// Completul lui CLIMA va examina apelul lui Eduard Bulat, împotriva respingerii cererii prin care a contestat în instanță rezultatele concursului pentru funcția de procuror general

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.