Acasă Social Pentru prima dată în ultimii 17 ani, focul haric de la Ierusalim...

Pentru prima dată în ultimii 17 ani, focul haric de la Ierusalim nu va fi adus, din cauza pandemiei cu Covid-19

0

Slujba de înviere, din anul acesta, va fi oficiată fără focul haric de la Ierusalim, prima dată în ultimii 17 ani. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș.

„Nu va fi adus din cauza că nu este posibil în circumstanțele create de situația excepțională, partea logistică, tehnică a acestei expediții este imposbil de a o organiza și respectiv ne abținem să ne deplasăm în țară”, a declarat secretarul Mitropoliei.

Totodată, a mai precizat că în următoarele 2 săptămâni urmează să stabilească modul de desfășurare a slujbei de înviere.

„Sper că va fi mai avem 2 săptămâni și încă este pramatur să vorbim despre acest lucru, cu cât ne apropiem de sărbătoarea învierii Domnului, vom analiza posibilitatea slujbei respective”, a mai precizat Vadim Cheibaș

Potrivit religiei, după ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra și Hristos a înviat, de atunci, Focul haric se aprinde pe mormântul lui Hristos în fiecare seară din sâmbăta dinaintea Paștelui.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.