Acasă Extern Pentagonul reafirmă sprijinul pentru Ucraina după retragerea lui Biden

Pentagonul reafirmă sprijinul pentru Ucraina după retragerea lui Biden

0

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a reafirmat sprijinul neclintit al Washingtonului pentru Ucraina într-o convorbire cu ministrul apărării ucrainean, Rustem Umerov, a anunțat Pentagonul marți seara, informează miercuri Reuters.

A fost prima convorbire telefonică între șefii apărării din cele două țări după anunțul președintelui american, Joe Biden, că se retrage din cursa pentru realegerea la Casa Albă, scrie agerpres.ro.

„În timpul convorbirii, secretarul a reafirmat sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru Ucraina în fața agresiunii ruse”, a declarat presei secretarul de presă al Pentagonului, general-maiorul Pat Ryder, potrivit unei transcrieri apărute pe site-ul Departamentului Apărării din SUA.

La rândul său, Rustem Umerov a spus că a discutat cu Lloyd Austin și despre evoluțiile recente de pe front și despre nevoile urgente ale Ucrainei pe câmpul de luptă. „Am subliniat încă o dată importanța și urgența ridicării interdicțiilor privind rachetele cu rază lungă de acțiune”, a spus Umerov într-o declarație pe X.

Administrația americană, sub președintele Biden, este cel mai mare susținător al Ucrainei în războiul declanșat de Rusia. Din 2022, SUA au oferit Kievului asistență militară în valoare de peste 50 de miliarde de dolari.

După un apel telefonic între consilierul pentru securitate națională al Kamalei Harris și șeful său de cabinet, marți, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că este important ca „dinamica muncii noastre comune pentru o pace justă să nu se reducă”. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.