Acasă Alegeri 2020 Pe numele candidatului, Dorin Chirtoacă, au fost deschise două dosare penale

Pe numele candidatului, Dorin Chirtoacă, au fost deschise două dosare penale

0

Pe numele candidatului Blocului electoral UNIREA pentru prezidențiale, Dorin Chirtoacă, au fost deschise două dosare penale. Portalul ”Moldova Curată” a colectat informații ce se referă la integritatea lui Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a fost ales primar al municipiului Chișinău în 2007. În 2011 a fost reales, învingându-l pe Igor Dodon, iar în anul 2015 a obținut al treilea mandat de primar. În februarie 2018, când Partidul Liberal s-a retras din majoritatea parlamentară, în care se afla cu Partidul Democrat și pe numele lui a fost deschis un dosar penal, Dorin Chirtoacă a demisionat, generând alegeri locale noi.

La 1 decembrie 2018 a fost ales, la Congresul formațiunii, președinte al Partidului Liberal, funcție deținută până atunci de unchiul său, Mihai Ghimpu. Dorin Chirtoacă a candidat pentru alegerile parlamentare din februarie 2019, dar și la cele locale din octombrie 2019, însă nu a devenit nici deputat, nici primar. În octombrie 2015, Comisia Națională de Integritate, actuala Autoritate Națională de Integritate, a emis o decizie prin care a stabilit că Dorin Chirtoacă a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, favorizând o companie la licitaţia pentru reabilitarea unor străzi din Chișinău. Actul a fost anulat de instanță.

În anul 2016, Chirtoacă a fost vizat într-o investigație în care era bănuit că și-a protejat fratele la amplasarea unor gherete pe străzile orașului. Atunci, Chirtoacă a negat acuzațiile. Pe numele lui Dorin Chirtoacă au fost pornite două dosare penale, în 2017.

Unul, pentru trafic de influență și corupere pasivă și altul – pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Chirtoacă le consideră motivate politic.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.