Acasă Alegeri 2020 Pasărea pe limba ei piere! După un șir de învinuiri la adresa...

Pasărea pe limba ei piere! După un șir de învinuiri la adresa Maiei Sandu, Dodon este deconspirat din nou

0

Continuăm deconspirarea fake-urilor lansate de Igor Dodon în timpul brifeingului de la începutul acestei săptămâni. Dodon i-a adus un șir de nvinuiri contracandidatei sale, Maia Sandu, precum că s-ar face vinovată de închiderea școlilor, a spitalelor și dorește să lichideze raioanele. Se pare însă că toate aceste lucruri au fost deja făcute chiar de Igor Dodon pe când era ministru al Economiei și Comerțului, în perioada anilor 2008-2009.

Mai exact, atunci Igor Dodon a contrasemnat Hotărârea de Guvern nr. 239 din 29 februarie 2008, prin care s-a aprobat Planul de acțiuni privind implementarea Concepției optimizării angajaților din sectorul bugetar în anii 2008-2010.

Додон: Уважаемые американцы, оставьте в покое 2008 год!

Astfel, potrivit documentului, la acea perioadă se propunea revizuirea și optimizarea rețelei instituțiilor de învățământ secundar profesional și mediu de specialitate, optimizarea specializării de învăţămînt mediu de specialitate şi aducerea numărului de colegii pedagogice în  corespundere cu necesarul de specialişti în domeniu, perfecţionarea programelor de formare profesională pentru reducerea orelor de  studiere a unor discipline  neobligatorii, optimizarea specializării instituţiilor de învăţământ superior cu reducerea înmatriculării prin contract până la necesarul de specialişti pe piaţa muncii, etc.

De asemenea, sub pretextul „întineririi corpului didactic” a fost propusă metoda de modificare a Codului muncii pentru a putea mai ușor demite persoanele care au depăşit limita de vârstă pentru pensie, cu încheierea contractului de muncă pe o durată determinată.

Prin Hotărârea dată au fost aprobate un șir de reforme ce se refereau la optimizarea locurilor bugetare din rândurile poliției, armatei, Serviciului Pază de Stat, a Penitenciarelor și chiar a celor din administrația publică locală.

În urma acestor reforme, se preconiza demiterea a câte trei mii de angajați în 2008 și 2009, iar în 2010 circa a patru mii de bugetari din toate sferele de activitate.

Un alt document pentru care Igor Dodon a contrasemnat este Hotărârea de Guvern nr. 1118 din 3 octombrie 2008, prin care se propunea privatizarea unor bunuri imobile ale statului. În acea listă se regăsea și complexul de bunuri imobile cu terenul aferent de peste două ha a Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din municipiul Chișinău.

Sursa: www.realitatea.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.