Acasă Politic Gavrilița, despre decizia CSE: Aceste instituții media au încălcat Codul Audiovizualului

Gavrilița, despre decizia CSE: Aceste instituții media au încălcat Codul Audiovizualului

0

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a venit cu un mesaj după ședința Comisiei Situații Excepționale la care a fost decis suspendarea, pe durată stării de urgență, a licenței de emisie pentru șase posturi de televiziune.

Este vorba de Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

„Aceste instituții media au încălcat grav și în repetate rânduri Codul Serviciilor Audiovizuale, reflectând în mod tendențios și manipulatoriu evenimentele din țara noastră dar și cele legate de războiul din Ucraina.  La aproape 300 de zile de război în Ucraina,  propaganda în Republica Moldova nu a contenit, ba mai mult – aceasta s-a intensificat. În situația în care împotriva țării noastre se desfășoară nu doar un război energetic, dar și unul informațional, avem responsabilitatea și chiar obligația de a ne proteja cetățenii și țara”, a scris Gavrilița pe Facebook.

Totodată, prim-ministra a mai menționat că decizia de astăzi are drept scop să securizeze spațiul informațional din țară, să elimine manipularea și propaganda, elemente corupte și deosebit de periculoase, mai ales în perioada dificilă pe care o traversăm.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.